Трик 1:

Изберете отворен сандвич: Почти автоматично ще намалите калориите от хлебчето на хамбургера на половина. Само за сравнение – средно голяма питка хляб съдържа около 100 калории.

Трик 2:

Обезмаслени продукти: Опитайте да заместите пълномаслената сметана или майонеза с диетичните им еквиваленти. Същото важи и за заместването на нормалното сирене с извара или пълномасленото мляко с ниско-масления му еквивалент. Ще намалите калориите без да жертвате вкуса.

Трик 3:

Обезмаслена майонеза: Вече не е рядко срещано да намерите майонеза в магазина с ниско съдържание на мазнини. Този тип майонеза съдържа само 15 калории и 1г мазнини на супена лъжица, за разлика от нормалния си еквивалент, който съдържа 90 калории и 10г мазнини за същото количество.

Трик 4:

Печете на фурна: Ако обичате пържени храни, време е да обмислите нещо по-здравословно. Пържени рибни пръчици например съдържат 16г мазнини. Ако печете същите продукти на фурна, пропускате мазнините от олиото и падате например на около 3г.

Трик 5:

Не забравяйте подправките: Свежи подправки добавят неповторим вкус към всяко ястие. Ако все още не сте опитали, сега е подходящият момент.

Трик 6:

Дръжте лимони под ръка: Лимоните, както и пресните подправки, могат да бъдат перфектно допълнение към повечето ястия.

Трик 7:

Опитайте пикантни подправки: Да, лютата храна може да има доста неприятни последици ако се приема дълго време и постоянно. И все пак се оказва, че някои пикантни подправки действат ускоряващо на метаболизма. Без да рискувате да повредите стомаха си, не изключвайте пикантните храни от менюто, може да останете изненадани от ефекта.