Да отделим време за правилно хранене често е предизвикателство за мъжете. Повечето от тях нямат време за закуска, честите бизнес обяди или късната работа вечер правят здравословното хранене трудно. Скорошни изследвания показват, че 84% от мъжете се хранят навън за обяд ежедневно и повечето от тях избират бърза храна за обяд; 53% също закусват навън, както и 28% избират заведения за вечеря. Ето какво можете да подобрите:

Използвайте правилното „гориво“

Тялото ви е същото като колата ви – трябва да го заредите с подходящото гориво, за да го поддържате в добро състояние. Имате нужда от много въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали, но разбира се в правилното съотношение.

Заредете тялото си с въглехидрати

Най-добрият източник на енергия са въглехидратите. Те са онова, което тялото използва за енергия. Те се съхраняват в две форми: като гликоген в мускулите и черния дроб, за да бъдат използвани като бърза енергия, и като мазнини, ако са в излишни количества и организмът не може да ги изразходи. Целете се в 60-65% съдържание на въглехидрати във вашата диета. Приемайте сложни въглехидрати вместо простите като захар, мед, сироп, газирани напитки, торти и десерти.

Не забравяйте протеина

Протеините са градивният елемент на мускулите и кръвта. Не е нужно да приемате много от него, но не го забравяйте. Най-добрите източници на протеини са чисти меса, риба, птиче месо, леща, боб, тофу, ниско-маслени млечни продукти и яйца.

От мазнините пълнеете

Мазнините съдържат почти два пъти повече калории от протеините и въглехидратите на грам. Някои мазнини са особено важни за добро здраве, но повечето хора хапват 3-4 пъти повече от необходимото. Ако се храните навън, или готвите с олио или ядете мазни меса, най-вероятно приемате повече мазнини от достатъчно. Всъщност, трябва да внимавате като ограничавате мазнините от диетата си – започнете с пържените продукти, мазните меса, чипсовете и пържените картофки.