Приемайте чист протеин при всяко хранене

Протеинът не само изгражда мускулатурата. Когато представлява 1/3 от общите калории за деня, може да бъде особено силен съюзник в борбата ви с килограмите. В изследвания, според които хората, увеличили приема на протеини с 25%-30%, се е оказало, че свалянето на килограми е било значително по-бързо, както и усещането за глад е било по-малко.

Не е трудно да спазвате правилото за прием на повече протеини. Просто допълнете към порцията си пуешко, пилешко бяло месо, телешко или чисто свинско месо. От зеленчуците избирайте боб, аспержи и авокадо.

Добавете добри мазнини

Полезните мазнини са моносатурираните и полинесатурираните мазнини, които се съдържат в зехтина, авокадото и ядките. Те се разграждат по-дълго време в организма, и понижават усещането ви за глад, освен това стабилизират нивата на кръвна захар и повишават енергийните ви нива.

Заредете се с фибри

В изследване от 2009 е било доказано, че хора, които хапват по една ябълка преди обяд приемат 15% по-малко калории по време на самия обяд отколкото онези, които са приемали ябълкови напитки. Фибрите, съдържащи се в цели плодове са повече, отколкото във фрешовете от същите тези плодове.

Пийте много вода преди основното хранене

Течностите и особено водата спомагат особено много за задържане на свалените килограми.

Избягвайте калориите от напитки

Не всички калории са равни. Не забравяйте, че газираните напитки или шейковете съдържат немалко калории. Да набавяте голяма част от дневните си калории от напитки може да саботира всички ваши усилия до момента.

…Освен ако не са мляко

Млякото разбира се прави изключение. То не само съдържа полезни мазнини, но и калций, които е особено важен за костите ви. Калцият освен всичко друго контролира и количеството мазнини, които тялото може да задържи.

Когато сте във фитнеса не изключвайте силовите тренировки

Колкото повече мускулна маса имате, толкова по-лесно ще горите мазнин. За всеки половин килограм мускули можете да горите 50 калории допълнително на ден. Това означава 5 килограма повече мускули – 500 изгорени калории повече на ден.