Фитнес треньорката Джаки Уорнър е най-известна с участието си в телевизионно риалити шоу. Притежава фитнес зала и се грижи за фигурите на редица знаменитости. Съветите й се различават от обичайните със своята простота – лесни са за изпълнение дори и за обикновените хора с натоварено ежедневие. Правилата за хубаво тяло са разделени в 4 групи – храна, упражнения за корем, същност на тренировъчния режим и здраве.

Относно храната
1. Консумирайте често храни с нисък гликемичен индекс.
2. Хапвайте от всичко, но С МЯРКА.
3. От понеделник до петък внимавайте за калориите и нездравословните храни в менюто си, а през уикенда се поглезете с нещо любимо.
4. Пийте протеинов шейк за закуска.
5. Внимавайте с консервираните храни – съдържат повече захар, отколкото предполагате.
6. Наблегнете на натуралните храни.
7. Прясната салса е една от най-добрите нискомазнинни подправки – използвайте я.
8. Не пропускайте хранения. Когато сме “зверски” гладни, вероятността да хапнем повече, отколкото се нуждаем, е по-голяма, а допълнителните калории само това чакат, за да се превърнат в мазнини и да си намерят местенце по тялото ни.
9. Не пийте диетична сода – предизвиква желание за хапване на храни с високо въглехидратно съдържание.
10. Ако се храните навън, поръчайте си ястие, което включва зеленчуци за гарнитура. Изяжте първо тях, а след това преминете и към основата на ястието.
11. Не се лишавайте, но степенувайте. Когато сте гладни, не си забранявайте нищо, просто започнете с храна, за която знаете, че е здравословна, ако след нея все още изпитвате глад, хапнете нещо не чак толкова здравословно, но което много ви се иска точно в този момент.

Упражненията за корем
12. Коремните преси са загуба на време.
13. Вдигане на тежести, съчетано с упражнения, натоварващи големите мускулни групи (седалище, бедра, гръб, гърди) е начинът за постигане на плосък корем.
14. Единственият начин (каквото и да говорят диетолози и други фитнес треньори) за плосък и красиво оформен корем е комбинация от добре балансирана диета, достатъчно кардио упражнения и най-важното – вдигане на тежести.

Същността на тренировката
15. Тренирането на големите мускулни групи в тялото ускорява метаболизма.
16. Ако не може да си позволите личен треньор, самообразовайте се в областта на фитнеса с помощта на специализирано списание или книга.
17. Плиометричните упражнения (упражнения, които позволяват на мускулите да достигнат най-голямата си сила за възможно най-кратък период от време ) са най-добрата тренировка за краката.
18. Печелившата схема е: Активност – Форма – Умора. По време на тренировка трябва да бъдем максимално активни, което ще ни поддържа във форма за в бъдеще, а след упражненията – усетим ли умора, свършили сме си добре работата.
19. За красиви рамене и ръце – комбинация от лицеви опори и боксови удари.
20. Не е най-важно колко време спортувате, а дали давате максимума от себе си по време на тренировка.
21. Плуването е великолепно упражнение за поддържане на цялото тяло.
22. Разковничето е в простите неща. Не мислете, че колкото по-сложна е една диета или една тренировка, толкова е по-ефикасна. Най-обикновените (на пръв поглед) неща дават най-добри резултати.

Здравето
23. По-малко лекарства, повече мотивация.
24. Високо интензивната тренировка лекува безсъние и депресия – опитайте първо нея, а след това преценете дали се нуждаете от лекарства.