Заменете поне една от дневните си дози кафе с чаша чай и ще усетите благотворното въздействие, което оказва върху организма ви.

1. Зелен чай
Богат на антиоксиданти и полифеноли, зеленият чай оглавява първенството. Предпазва от рак, подобрява метаболизма, подсилва имунната система и още, и още…

2. Чаените торбички
Чаят е полезен не само за пиене. Зачервените си и възпалени очи може да облекчите, като поставите върху тях затоплени чаени пакетчета.

3. Бял чай
Братовчед на зеления чай, белият има антибактериално действие и предпазва от вируси.

4. Черен чай
Полезен е при сърдечни проблеми. Съдържа и флуорид, който се използва при зъболечението.

5. Оолонг (вид китайски черен чай)
Този вид чай помага за изгаряне на калории, за по-добро кръвообръщение, заздравява костите. Влияе добре и при стомашни проблеми.

6. Чай Chai
Съдържа антиоксиданти и помага за по-добро храносмилане. В заведенията се предлага и като вид студен чай.

7. Ванилов чай
Ваниловият чай е идеалният избор за диабетиците. Той не само задоволява желанието за нещо сладко, но и контролира нивата на кръвната захар.

8. Червен чай
Този вид чай е най-популярен в Африка. Съдържа флавоноиди, които са полезни при много здравословни проблеми. Действа добре на нервната система, помага и при камъни в бъбреците.

9. Чай от лайка
Ако страдате от нервни разстройства, безсъние, треперене, опитайте този чай. Чаят от лайка помага и при менструални болки и язва.

10. Чай Tibicos
Знаете ли, че може да направите чай от гъба? Този древен и малко популярен вид чай, използван и от Майка Тереза, помага за лечението на много заболявания.